fbpx Skip to main content

Besnijdenis is een onderwerp dat vaak wordt geassocieerd met religieuze rituelen en culturele tradities, vooral bij baby’s en jonge jongens. Maar wist je dat besnijdenis ook voor volwassen mannen een relevante en zinvolle optie kan zijn? In dit artikel zullen we dieper ingaan op volwassen besnijdenis en waarom sommige mannen ervoor kiezen. Laten we de voordelen, het proces en de mogelijke overwegingen bespreken.

De voordelen van besnijdenis bij volwassene

1. Hygiëne en Gezondheid

Een van de belangrijkste redenen waarom sommige volwassen mannen overwegen om zich te laten besnijden, is hygiëne. Besneden mannen hebben over het algemeen minder kans op infecties en huidaandoeningen rond de voorhuid. Dit komt doordat het reinigen van een besneden penis gemakkelijker is, waardoor de kans op bacteriële opbouw wordt verminderd.

2. Verminderd Risico op Urineweginfecties

Volgens onderzoek kan besnijdenis het risico op urineweginfecties bij mannen verminderen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor mannen die gevoelig zijn voor dergelijke infecties.

3. Preventie van Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s)

Hoewel besnijdenis geen volledige bescherming biedt, is aangetoond dat het het risico op het krijgen van bepaalde SOA’s, waaronder HIV, vermindert. Het kan een aanvullende beschermende maatregel zijn in combinatie met veilig seksueel gedrag.

Het Proces van Volwassen Besnijdenis

Een bekwame chirurg voert het proces van volwassen besnijdenis uit binnen een medische omgeving. We brengen lokale verdoving aan bij de patiënt om ongemak tot een minimum te beperken. Gedurende de procedure verwijderen we de voorhuid zorgvuldig, waarna we de randen van de huid hechten. Na de operatie is rust en een goede verzorging van cruciaal belang voor een snel herstel.

Overwegingen voor Volwassen Besnijdenis

1. Persoonlijke Keuze

Besnijdenis is een persoonlijke keuze en moet zorgvuldig worden overwogen. Mannen kiezen vaak voor besnijdenis om de bovengenoemde gezondheidsvoordelen, maar het is belangrijk om te onthouden dat het geen verplichting is.

2. Religieuze of Culturele Redenen

Sommige volwassen mannen kiezen ervoor om zich te laten besnijden vanwege religieuze of culturele redenen. Dit kan een diepgaande spirituele betekenis hebben en een belangrijk onderdeel zijn van iemands identiteit.

3. Medische Noodzaak

In sommige gevallen kan volwassen besnijdenis medisch noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld om een reeds bestaande aandoening te behandelen. In dergelijke gevallen wordt de procedure uitgevoerd als een medische interventie.

Behandelingsopties bij Bento Surgical

Bij Bento Surgical voeren we de besnijdenis uit met de MCC-methode (Modified Classic Circumcision). Deze methode staat zowel medisch als religieus bekend als verantwoord en resulteert in een cosmetisch aantrekkelijk eindresultaat. Het minimaliseert bovendien het risico op complicaties en bevordert een snelle herstelperiode. Hoewel er verschillende stijlen van besnijdenis bestaan, geven we vaak de voorkeur aan de hoge en strakke besnijdenis, waarbij meer van de buitenste huid wordt verwijderd om het gevoelige binnenste voorhuidblad te behouden.

Het verloop van de behandeling

Tijdens de behandeling verdoven we de penis met injecties onder de huid aan de basis van de penis. Vervolgens maken we de voorhuid los van de eikel en bepalen we de gewenste lengte voordat we deze verwijderen. Na de ingreep stoppen we eventuele bloedinkjes en hechten we de overgebleven huid met oplosbare hechtingen net onder de rand van de eikel. De gehele procedure duurt doorgaans slechts 20-30 minuten.

Meer informatie?

Benieuwd naar meer informatie over volwassen besnijdenis? Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen en verdere informatie.

Leave a Reply