fbpx Skip to main content
Titel, voorletters, achternaam

Dr. D. Nio


Functie en specialisme

Chirurg

Aandachtsgebieden

Vaatchirurgie


Omschrijving van het vakgebied:

Dr. Denise Nio is een gerenommeerde chirurg die haar medische reis begon aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ze in 1994 haar artsdiploma behaalde. Haar vastberadenheid en toewijding leidden haar door een indrukwekkend traject van specialisaties en promotieonderzoek, waardoor ze nu een vooraanstaande chirurg is bij Bento Surgical sinds 2023.

Denise’s pad naar excellentie begon met haar specialisatie in de chirurgie in Amsterdam, waar ze haar vaardigheden verfijnde aan het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Academisch Medisch Centrum (AMC). Vervolgens verfijnde ze haar expertise in de vaatchirurgie aan het VU medisch centrum. In 2007 behaalde ze haar doctorstitel met een proefschrift over ‘Robotics and laparoscopic vascular surgery’

Dr. Denise Nio is niet alleen een chirurg van buitengewone bekwaamheid, maar ook een inspirerende mentor en leider in de medische gemeenschap. Haar benadering van chirurgie als een kunstvorm, waarbij elke patiënt een nieuw canvas is om te schilderen, maakt haar een waardevolle aanwinst voor Bento Surgical en een bron van zorg en inspiratie voor haar collega’s en patiënten.


Bij Bento Surgical sinds:

2023

Specialist sinds:

2003


Opleiding

Specialisatie tot vaatchirurg: VUmc (Vrije Universiteit medisch centrum)

Specialisatie tot chirurg: OLVG, AMC (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Academisch Medisch Centrum)

Geneeskunde – Erasmus Universiteit


Werkervaring

2023 – Heden           Chirurg, Bento Surgical

2005 – Heden           Vascular surgeon, Spaarne Ziekenhuis

2003 – 2005             CHIVO vaatchirurgie, VU medisch centrum


Talen

Nederlands en Engels