fbpx Skip to main content

Wat is een ontsteking van de nagelriem?

Ontsteking nagelriem ook bekend als paronychia. Bij een ontstoken nagelriem is de huid rondom de nagel van een vinger of teen ontstoken.

Oorzaak

Het wordt veroorzaakt door bacteriën of schimmels die de huid binnendringen door een wondje. Meestal is er sprake van zwelling van de huid rondom de nagel en pijn bij aanraking van de zwelling. In de meeste gevallen verdwijnt de ontsteking vanzelf of kan deze verholpen worden met antibiotica.

Behandeling

Indien de ontsteking niet vanzelf verdwijnt kan er ook een poliklinische behandeling verricht worden onder lokale verdoving doormiddel van een sneetje in de ontstoken huid om alle pus te verwijderen en de wond schoon te spoelen. hierna moet u zelf iedere dag spoelen met lauw water en een schoon verbandje aanbrengen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt 15 minuten.

Is er een wachttijd voor deze behandeling?

Nee, u kunt gelijk bij ons terecht.

Hoe word ik verdoofd?

Uw vinger wordt lokaal verdoofd.

Hoe lang duurt het herstel van de wond?

De wond herstelt vanzelf binnen 2 tot 5 dagen.

Wat gebeurt er als ik het niet behandel?

Als u uw nagelriem niet behandeld, kan het ertoe leiden dat uw nagel loslaat. De ontsteking kan zich zodanig verspreiden dat uw botten en pezen beschadigd kunnen raken.

Heeft u een verwijzing?

Indien u in het bezit bent van een verwijzing van uw huisarts of indien u een medische indicatie heeft, kunt u direct een afspraak inplannen.