fbpx Skip to main content

Wat zijn moedervlekken?

Moedervlekken zijn (vaak) een goedaardige ophoping van cellen met heel veel pigment. Ze kunnen overal op de huid voorkomen. Vrijwel iedereen krijgt meerdere moedervlekken, gemiddeld zo’n 25. Een goedaardige moedervlek is geen ziekelijke/abnormale afwijking. Naast normale, goedaardige moedervlekken bestaan er nog onrustige (dysplastische/atypische) moedervlekken en kwaadaardige moedervlekken (melanomen).

Behandeling

Het is mogelijk moedervlekken te laten verwijderen om diverse redenen. Soms is het uit cosmetisch oogpunt wenselijk om een moedervlek te laten verwijderen. Dit kan op verschillende manieren. Bij Bento Surgical gebeurt het onder plaatselijke verdoving doormiddel van wegsnijden (excisie).

Als er verdenking op melanoom (kwaadaardige moedervlek) bestaat, wordt de moedervlek weggesneden en microscopisch onderzocht.

Kosten cosmetische behandeling

Voor het verwijderen van moedervlekken wordt er door de verzekeraar een onderscheid gemaakt tussen medisch en cosmetisch. Als het gaat om het medisch verwijderen van een moedervlek wordt de behandeling volledig vergoed. Echter bij cosmetische behandelingen komen de kosten voor eigen rekening. Het eerste consult bij onze kliniek wordt sowieso door de verzekering vergoed. Tijdens dit consult zal er definitief worden vastgesteld om wat voor een moedervlek het gaat medisch of cosmetisch.

Hieronder staat een overzicht van de kosten voor een cosmetische behandeling.

Moedervlekken Kosten cosmetische behandelingen
Eerste consult (compleet vergoed)
1 tot 2 €100,-
3 tot 4 €200,-

Hoe lang duurt de behandeling?

Is er een wachttijd voor deze behandeling?

Hoe word ik verdoofd?

Hoe lang duurt het herstel van de wond?

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Wat zijn mogelijke complicaties?

Wat gebeurt er als ik het niet behandel?