fbpx Skip to main content

Wat is de ziekte van Peyronie?

Bij een kromme penisstand ook wel ziekte van Peyronie ontstaat er een harde plek in uw penis. Op die plek rekt uw penis niet meer goed mee. Hierdoor kan een kromme penisstand ontstaan als hij stijf wordt. In het begin doet het vaak ook pijn als uw penis stijf wordt. Bijna altijd gaat deze pijn binnen 1 jaar weer weg. De harde plek in uw penis is niet gevaarlijk. Een te kromme penis kan wel problemen geven bij vrijen. De ziekte begint vaak bij mannen tussen de 40 en 60 jaar.

Oorzaak

Het is niet bekend waarom er een harde plek ontstaat in uw penis. Mogelijk komt het door kleine scheurtjes binnen in uw penis. In sommige families komt de ziekte van Peyronie vaker voor.

Onderzoek

Er zal eerst lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd waarbij wordt gevoeld of er een harde plek voelbaar is aan de penis. Deze handeling wordt uitgevoerd door de uroloog of verpleegkundig specialist. Bij enige twijfel over de diagnose wordt een duplex onderzoek uitgevoerd.

Behandeling

Afhankelijk van in welk stadium de ziekte van Peyronie zich bevind kan gekozen worden voor diverse behandelmogelijkheden. Daarnaast heeft de streklengte van uw penis en harde plek invloed op welke behandeling voor u het meest gunstig is. In het consult wordt uitleg gegeven over de ziekte en de verschillende behandelmogelijkheden. Hierna zal in overleg met u een definitieve keuze gemaakt wat betreft behandeling.

Een operatie heeft ook nadelen:

  • Uw penis kan na de operatie iets korter worden
  • U kunt in uw penis pijnlijke ‘knoopjes’ blijven voelen van de hechtingen
  • Soms wordt uw penis na de operatie minder goed stijf
  • Soms voelt u na de operatie het klaarkomen (orgasme) minder goed
  • Uw penis kan weer krom worden

Vergoeding

Vrijwel al onze behandelingen vallen onder de verzekerde zorg. Houdt u daarbij wel rekening met uw eigen risico. Dit is de wettelijke verplichte jaarlijkse bijdrage van 385,- (of hoger als u dit zo heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar). Dit eigen risico geldt voor alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Voor meer informatie bezoek de vergoeding pagina.

Wat kan ik doen tegen de ziekte van Peyronie?

Hoe ziet de ziekte van Peyronie eruit?

Waar kan je de Ziekte van Peyronie aan herkennen?

Speelt erfelijkheid een rol bij de ziekte van Peyronie?

Leidt de ziekte van Peyronie tot psychologische problemen?

Wordt behandeling van de ziekte van Peyronie vergoed?

Bij ons staat U als patiënt centraal

Kwaliteit & veiligheid

Korte wachttijden

Vergoed door alle verzekeraars

Persoonlijke benadering

Onze specialisten