fbpx Skip to main content

Wat is de ziekte van Peyronie?

Bij de ziekte van Peyronie ontstaat er een harde plek in uw penis. Op die plek rekt uw penis niet meer goed mee. Hierdoor kan een kromme penisstand ontstaan als hij stijf wordt. In het begin doet het vaak ook pijn als uw penis stijf wordt. Bijna altijd gaat deze pijn binnen 1 jaar weer weg. De harde plek in uw penis is niet gevaarlijk. Een te kromme penis kan wel problemen geven bij vrijen. De ziekte begint vaak bij mannen tussen de 40 en 60 jaar.

Oorzaak

Het is niet bekend waarom er een harde plek ontstaat in uw penis. Mogelijk komt het door kleine scheurtjes binnen in uw penis. In sommige families komt de ziekte van Peyronie vaker voor.

Behandeling

Er zijn geen medicijnen die de ziekte van Peyronie kunnen genezen, een operatie kan dit probleem wel oplossen. Met een operatie kan een kromme penisstand verholpen worden. Maar een operatie kan alleen als de ziekte niet meer erger wordt.

Een operatie heeft ook nadelen:

  • Uw penis kan na de operatie iets korter worden
  • U kunt in uw penis pijnlijke ‘knoopjes’ blijven voelen van de hechtingen
  • Soms wordt uw penis na de operatie minder goed stijf
  • Soms voelt u na de operatie het klaarkomen (orgasme) minder goed
  • Uw penis kan weer krom worden

Vergoeding

Vrijwel al onze behandelingen vallen onder de verzekerde zorg. Houdt u daarbij wel rekening met uw eigen risico. Dit is de wettelijke verplichte jaarlijkse bijdrage van 385,- (of hoger als u dit zo heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar). Dit eigen risico geldt voor alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Voor meer informatie bezoek de vergoeding pagina.

Wat kan ik doen tegen de ziekte van Peyronie?

Hoe ziet de ziekte van Peyronie eruit?

Waar kan je de Ziekte van Peyronie aan herkennen?

Speelt erfelijkheid een rol bij de ziekte van Peyronie?

Leidt de ziekte van Peyronie tot psychologische problemen?

Wordt behandeling van de ziekte van Peyronie vergoed?