Skip to main content

Wat is het kniegewricht?

Het kniegewricht is een scharniergewricht. Het bestaat uit vier botdelen: het bovenbeen, het scheenbeen, het kuitbeen en de knieschijf. De uiteinden zijn bedekt met een laag kraakbeen, zodat de knie soepel kan bewegen. Dit kraakbeen is elastisch en vangt schokken en stoten op tijdens het bewegen van de knie.

U heeft al een tijdje klachten of pijn aan uw knie? Met een verwijzing van uw huisarts kunt u bij ons al binnen enkele dagen terecht voor een consult met een van onze orthopedisch chirurgen.

Oorzaken

Wanneer het kraakbeen van de knie slecht van kwaliteit is (bijvoorbeeld door artrose) geeft dat vaak pijnklachten, dit merkt u tijdens uw dagelijkse activiteiten tijdens het lopen, traplopen of fietsen. Vaak heeft u ook last van nachtelijke pijn.

Onderzoek en diagnose

Tijdens uw afspraak zal de orthopedisch chirurg u een aantal vragen stellen over uw dagelijks leven en uw medische geschiedenis. Daarna verricht hij een lichamelijk onderzoek bij u om een voorlopige diagnose te kunnen stellen. Vaak wordt er ter aanvulling een röntgenfoto gemaakt om zekerheid of uitsluitsel te geven. De arts zal daarna met u bespreken wat de conclusie van het onderzoek is en wat de mogelijke behandelingen zijn.

Aandoeningen

U kunt bij Bento Surgical terecht voor de volgende knieoperaties:

Vergoeding

Als u een verwijzing van de huisarts heeft wordt het eerste consult door de basisverzekering vergoed. Houdt u daarbij wel rekening met uw eigen risico. Dit is de wettelijke verplichte jaarlijkse bijdrage van 385,- (of hoger als u dit zo heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar). Dit eigen risico geldt voor alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Voor meer informatie over vergoedingen: https://bentosurgical.nl/vergoeding/

Niet alle operaties vallen onder de basisverzekering indien dit niet het geval is word dit door ons aangegeven.

Heeft u een verwijzing?

Indien u in het bezit bent van een verwijzing van uw huisarts of indien u een medische indicatie heeft, kunt u direct een afspraak inplannen.