Skip to main content

Bij Bento Surgical kunt u ook terecht voor kleine chirurgische ingrepen. Een kleine chirurgische ingreep gebeurt poliklinisch, waarbij gebruik gemaakt wordt van een plaatselijke verdoving. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van de huisarts. Er zijn soms wel wat voorwaarden verbonden aan ingrepen die poliklinisch gedaan mogen worden. Een vetbultje mag bijvoorbeeld niet groter zijn dan 5cm en niet in nek zitten of aan de bovenzijde van de rug anders moet het operatief verwijderd worden op de operatiekamer.

Hieronder een overzicht van de veelvoorkomende aandoeningen die u kunt laten behandelen bij ons:

Vetbult : Lipoom

Talgkliercyste : Atheroomcyste

Moedervlekken : Naevus

Ingegroeide teennagel : Inguis incarnatus

Triggerfinger/Triggerduim : Irritatie of ontsteking van de peesschede

Goedaardige zwelling : Mucoïd cyste (ganglion)

Ontsteking van de vingertop : Panaritium

Ontsteking nagelriem : Paronychia

Skiduim : Letsel van de gewrichtsband (ulnaire collaterale ligament)

Onderzoek en diagnose

Bij het eerste consult zal de chirurg u een aantal vragen stellen over uw voorgeschiedenis, uw klachten en eventuele dagelijkse gewoonten die relevant kunnen zijn. Daarna zal het lichamelijk onderzoek plaatsvinden. uw behandelend arts kijkt samen met u wat de beste behandeling voor u is.

Vergoeding

Als u een verwijzing van de huisarts heeft wordt het eerste bezoek en het echo onderzoek vanuit uw basisverzekering vergoed. Houdt u daarbij wel rekening met uw eigen risico. Dit is de wettelijke verplichte jaarlijkse bijdrage van 385,- (of hoger als u dit zo heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar). Dit eigen risico geldt voor alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Voor meer informatie over vergoedingen

Heeft u een verwijzing?

Indien u in het bezit bent van een verwijzing van uw huisarts of indien u een medische indicatie heeft, kunt u direct een afspraak inplannen.