fbpx Skip to main content

Buikoperaties

Bij Bento Surgical worden er verschillende buikoperaties uitgevoerd, op dit moment zijn dat de liesbreukoperatie, verschillende buikwandbreuken en de galblaasverwijdering. Al deze buikoperaties vinden plaats in dagbehandeling. Een liesbreuk houdt in dat er een zwakke plek is in de buikwand, waardoor er darmuitstulpingen in de lies terechtkomen. Een buikwandbreuk is er een zwakke plek of opening in de buikwand, waardoor het buikvlies uitstulpt en er een zwelling ontstaat. Een galblaasverwijdering vindt plaats wanneer u hevige klachten ondervindt door galstenen. dit wordt uitgevoerd middels een kijkoperatie. U heeft al een tijdje klachten of pijn aan uw buik? En heeft de diagnose voor een van de voorgaande aandoeningen, met een verwijzing van uw huisarts kunt u bij ons al binnen enkele dagen terecht voor een consult met een van onze chirurgen. En kunt u op korte termijn ingepland worden voor een operatie.

Onderzoek en diagnose

Tijdens uw afspraak zal de chirurg u een aantal vragen stellen over uw dagelijks leven en uw medische geschiedenis. Daarna verricht hij een lichamelijk onderzoek bij u om een voorlopige diagnose te kunnen stellen. Vaak wordt er ter aanvulling een röntgenfoto gemaakt om zekerheid of uitsluitsel te geven. De arts zal daarna met u bespreken wat de conclusie van het onderzoek is en wat de mogelijke behandelingen zijn.

Meer weten over uw aandoening?

Lees meer over de volgende operaties

Vergoeding

Als u een verwijzing van de huisarts heeft wordt het eerste consult door de basisverzekering vergoed. Houdt u daarbij wel rekening met uw eigen risico. Dit is de wettelijke verplichte jaarlijkse bijdrage van 385,- (of hoger als u dit zo heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar). Dit eigen risico geldt voor alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Voor meer informatie over vergoedingen bezoek de vergoeding pagina. Niet alle operaties vallen onder de basisverzekering. Indien dit niet het geval is, wordt dit door ons aangegeven.