fbpx Skip to main content

Wat is proctologie?

Proctologie is het vakgebied dat gericht is op aandoeningen rondom het anale gebied en betreft een grote groep verschillende aandoeningen. Wij zijn gespecialiseerd in aandoeningen van de anus en de endeldarm bij zowel mannen als vrouwen. Voor een spoedige behandeling van anaal gerelateerde aandoeningen kunt u direct bij ons terecht.

Onderzoek en diagnose

Bij het eerste consult zal de chirurg- proctoloog (specialist in anale aandoeningen) u een aantal vragen stellen over uw voorgeschiedenis, uw klachten en eventuele dagelijkse gewoonten die relevant kunnen zijn. Daarna zal het lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Er wordt een uitwendige inspectie gedaan en er zal met de vinger inwendig worden gevoeld naar afwijkingen. Daarna wordt een proctoscopie verricht waarbij in uw anus en in het laatste stukje endeldarm kan worden gekeken. Dit gebeurt met een proctoscoop, een soort kijkbuisje, dit wordt over het algemeen goed verdragen.

Oorzaak en behandeling

Er zijn verschillende anale aandoeningen waarvoor u bij ons terecht kunt. Wilt u meer weten over de oorzaak en mogelijke behandeling van uw aandoening? Kies dan welke aandoening voor u van toepassing is en neem vandaag nog contact met ons op.

Vergoeding

Als u een verwijzing van de huisarts heeft wordt het eerste bezoek vanuit uw basisverzekering vergoed. Houdt u daarbij wel rekening met uw eigen risico. Dit is de wettelijke verplichte jaarlijkse bijdrage van 385,- (of hoger als u dit zo heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar). Dit eigen risico geldt voor alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Voor meer informatie bezoek de vergoeding pagina.